torsdag 6 augusti 2009

Vänta, ni får lite musik av mig också

Hmm, jag orkar inte skriva någon lång text för nu är det dags för mig att sova lite. Men det här är fyra ganska fantastiska låtar jag tycker ni borde ta er tid att lyssna lite på; som ofta är fallet med YouTube-klipp kommer några av klippen med inte helt fantastiska bildmontage på köpet, men ni kan ju minimera fönstret medan låten spelar och njuta lite. Det omedvetna temat tycks ha blivit ledsna kvinnor, men det är nog det omedvetna temat i den mesta populärmusik jag lyssnar på nu för tiden.

Pamela Wyn Shannon - "O Bittersweet Dear Madeline"


Emmylou Harris - "Where will I be"


Marianne Faithfull - "Hold on hold on"


Anna Järvinen & Frida Hyvönen - "För varje hjärtslag"

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Hold on, hold on" är en cover på en låt av och med Neko Case. Lyssna på originalet. Finns på skivan Fox confessor brings the flood som är helt fantastisk by the way.

Per sa...

Oj, var Neko Case ett band?! Jag trodde helt seriöst det var någon slags gotvariant på Hello Kitty! Det var en fin låt även i original, även om jag nog ändå föredrar Marianne Faithfulls version - få kan tävla mot hennes raspiga röst...

Anonym sa...

Neko Case är en artist. Hon har spelat bla med the sadies och the new pornographers, men är främst soloartist. Jag tycker hennes röst är bäst i världen.

Ivar sa...

Håller med anonym!

Neko Case är världens bästa! Hela Fox confessor brings the flood är fantastisk. Den här låten är därifrån t.ex.:

http://www.youtube.com/watch?v=Qclxx4uO0ac